Έλλειμμα 300.000 ευρώ στο εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Οικονομικό έλλειμα περίπου 300.000 ευρώ, που αφορά τις λειτουργίες των ετών 2016-17-18, διαπιστώθηκε στο εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Γιώργο Μιχαλιά. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εληά, ο κ. Μιχαλιάς ανέφερε ότι ζήτησε εξηγήσεις για το ‘άνοιγμα’ αυτό από την πρώην διοίκηση, με τον τέως πρόεδρο Κώστα Τζελέπη να μένει άφωνος, όπως είπε. Ο κ. Μιχαλιάς ανέφερε ότι οι ευθύνες, που ήδη ελέγχονται από αρμόδια όργανα, βαρύνουν τον ειδικό σύμβουλο του κέντρου. Παρά την προσπάθεια που έγινε από τη νέα διοίκηση να γίνει συνάντηση για να δοθούν εξηγήσεις, με διαπιστωμένες κινήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό, ο ειδικός σύμβουλος δεν εμφανίστηκε, ωστόσο στο διάστημα αυτό έγινε από τον ίδιο επιστροφή χρημάτων (πενταψήφιου αριθμού).

 

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής αναφέρθηκε και σε διοικητικές ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης (δόθηκαν κωδικοί σε εξωτερικούς συνεργάτες, πλήρεις εξουσίες στον ειδικό σύμβουλο, απλήρωτοι υπάλληλοι και κίνδυνος και για τους τακτικούς, ενοίκια, προμηθευτές, συντηρητές κ.λπ.).

Ο κ. Μιχαλιάς αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η διοικούσα στην Αθήνα, στη ΓΓΑ, οι οποίοι με τη σειρά τους εξεπλάγησαν και αναρωτήθηκαν πώς δεν πήρε κανένας είδηση.

Ο νομικός σύμβουλος του χιονοδρομικού κ. Κόβας, τόνισε ότι σε βάρος του ειδικού συμβούλου (Ζαχαρίας Βουλουτάκης) έχει κατατεθεί μήνυση για υπεξαίρεση (από τα χρήματα των επιχορηγήσεων της ΓΓΑ, τα εισιτήρια κ.λπ.).

Παρών στη συνέντευξη και ο τέως πρόεδρος Κώστας Τζελέπης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι το 2015 η τότε διοίκηση είχε παραλάβει ένα κακοφορμισμένο πτώμα και ένα αλαλούμ, που είχε μπει από πριν στο μάτι όλων των ελεγκτικών μηχανισμών. Αναφερόμενος στον ειδικό σύμβουλο, ανέφερε ότι ήταν γνωστός στην κοινωνία, είχε μεγάλη κοινωνική αναγνώριση (συνεργάτης δημοτικών αρχών και σύμβουλος στο Επιμελητήριο), είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, και νιώθει συντετριμμένος,. «Είχε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας. Του παρείχαμε όλα τα εργαλεία. Πέσαμε έξω στον άνθρωπο. Μας πρόδωσε…» τόνισε.

Ο κ. Τζελέπης θεώρησε ωστόσο ότι η θητεία του άφησε θετικό αποτύπωμα.

«Το βρήκαμε λεηλατημένο, όλα είχαν κλαπεί σε μηχανήματα και υποδομές. Κι εμείς βρήκαμε χρέος 550.000 ευρώ, απλήρωτους εργαζόμενους κ.ά. Ωστόσο δεν βγήκαμε τότε να εκθέσουμε τους προηγούμενους. Αν έχουμε ευθύνες θα τις βρουν οι αρμόδιοι. Αν προκύψουν ευθύνες για τις αποφάσεις μας, θα τις δεχθούμε. Θα κριθούμε από το τι παραλάβαμε και τι παραδώσαμε. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα, θα είχαμε κάνει έργα που είχαμε προγραμματισμένα…» τόνισε.

Πηγή : www.pena.press

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.