Δύο χρυσά ο Τσουρέκας, από ένα Νιμπήτη και Χαραλαμπίδου, στο Πανελλήνιο διάθλου

Ο Νίκος Τσουρέκας με δύο χρυσά μετάλλια ήταν o μεγάλος πρωταγωνιστής των ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος διάθλου που διεξήχθει στο Φαλακρό της Δράμας, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου και η Γεωργία Νιμπήτη πήραν από ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων (10/03), στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Νίκος Τσουρέκας ήταν ο νικητής των ανδρών μετά από μια συναρπαστική κούρσα που κρίθηκε στις βολές. Ο Τσουρέκας ήταν πιο εύστοχος (3 άστοχες βολές) από το φαβορί Κλεάνθη Καραμίχα (5 άστοχες). Το χάλκινο κέρδισε ο Δημήτρης Μπατσής με 6 άστοχες βολές.

Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου έκανε την μεγάλη έκπληξη και πήρε το χρυσό χάρη στην εξαιρετική σκοποβολή  (2 άστοχες) αφήνοντας το μεγάλο φαβορί Γεωργία Νιμπήτη (5 άστοχες) στη δεύτερη θέση. Τρίτη τερμάτισε η Ελευθερία Στανίδου με 10 άστοχες.

Στους Παίδες και Κορασίδες ο Γιώργος Αναστασιάδης και η Νεφέλη Τίτα, αντίστοιχα, ήταν αλάνθαστοι και εξαιρετικοί στο σκι και κέρδισαν μάλλον εύκολα τους αντιπάλους τους.

Την Κυριακή (11/03) στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης στους άνδρες ο Νίκος Τσουρέκας (4 άστοχες) κέρδισε το δεύτερο χρυσό. Η μάχη με τον δεύτερο Κλεάνθη Καραμίχα (6 άστοχες) κρίθηκε στις βολές αν και στο σκι ο δεύτερος είχε καλύτερο χρόνο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σταύρος Χριστοφορίδης που εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των πολύ νεώτερων συναθλητών. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές της ιστορίας του ελληνικού Διάθλου, ανέβηκε μετά από πολλά χρόνια στο βάθρο των νικητών.

Στις γυναίκες η Γεωργία Νιμπήτη ήταν πολύ καλύτερη στο σκι και πολύ προσεχτική στις βολές (11 άστοχες) και πήρε την πρώτη θέση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το αργυρό πήρε -η νικήτρια του Σαββάτου- Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου (11 άστοχες) και το χάλκινο η Ελευθερία Στανίδου (20 άστοχες).

Στους παίδες και κορασίδες, στο ίδιο αγώνισμα, οι Γιώργος Αναστασιάδης (2 άστοχες βολές) και Νεφέλη Τίτα (καμία άστοχη βολή) επανέλαβαν την εμφάνιση του Σαββάτου και ανέβηκαν και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο άθλημα του διάθλου, αθλητές του ΕΟΣ Λάρισας ο Γιώργος Δρακωτός και ο Αχιλλέας Δρακωτός κέρδισαν μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες. Ο Γιώργος Δρακωτός τερμάτισε στη δεύτερη και τρίτη θέση και ο αδελφός του Αχιλλέας στην τρίτη θέση (ταχύτητα) με εξαιρετικές βολές.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.