Τέταρτη θέση για την Μαρία Ντάνου στο Βαλκανικό

Μια πολύ γεμάτη αγωνιστική εβδομάδα για την Χιονοδρομία, με το Βαλκανικό Κύπελλο, στο Μαύροβο της ΠΓΔΜ, τους αγώνες του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος στο XC Cross, στο Μέτσοβο και με τους Περιφερειακούς αγώνες αλπικών Παμπαίδων – Παγκορασίδων, στη Βίγλα Πισοδερίου.  Στην 4η θέση κατετάγη η Μαρία Ντάνου στο Βαλκανικό κύπελλο που ολοκληρώθηκε στο Μαύροβο της ΠΓΔΜ. Στο αγώνισμα των 5 χλμ ΕΤ με χρόνο 15:14,4 πέτυχε 147,56 βαθμούς FIS, επίδοση που της βελτίωσε τη διεθνή της βαθμολογία.

Στους άντρες την καλύτερη επίδοση από ελληνικής πλευράς την είχε ο Δημήτρης Κυριαζής, στο αγώνισμα των 10 χλμ ΕΤ τερμάτισε στην 13η θέση με χρόνο 22:12,9 και 150,22 βαθμούς FIS.

2ο Κύπελλο Ελλάδας XC Cross

Ο Γιώργος Αναστασιάδης (ΝΑΟ) και η Νεφέλη Τίτα (ΑΟΦ) ήταν οι νικητές του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος και στο αγώνισμα του XC Cross που πραγματοποιήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου.   Στην προκριματική φάση οι Αθ. Αθανασίου και Στ. Γιαννακοβίτη είχαν τον καλύτερο χρόνο αλλά στην τελική φάση σε έντονο συναγωνισμό τα χρυσά μετάλλια κρίθηκαν στο νήμα.  Στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων ξεχώρισαν οι  αθλητές του ΑΟΦ Βασίλης Ροσενλής και Ελευθερία Σαρακίνη.   Το αγώνισμα XC Cross είναι ένα νέο ολυμπιακό αγώνισμα που συνδυάζει ποικίλες χιονοδρομικές δεξιότητες και είναι ιδιαίτερα προσιτό στους νέους αθλητές.

Περιφερειακός Αλπικών Παμπαίδων – Παγκορασίδων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος Περιφερειακός αγώνας των κατηγοριών Παμπαίδων Παγκορασίδων της Βορείου Περιφέρειας των Αλπικών. Στη Βίγλα Πισοδερίου ο ΣΟΧ Φλώρινας διοργάνωσε ένα πολύ καλό αγώνα που σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αγωνιστικό επίπεδο των νεαρών χιονοδρόμων ικανοποίησε όλους όσους συμμετείχαν.

Στο βάθρο των νικητών και τις δύο ημέρες ανέβηκαν διαφορετικοί αθλητές αλλά ξεχώρισαν η Αθανασία Κύρου στα κορίτσια η οποία κέρδισε δύο μετάλλια. Στα αγόρια οι Απόστολος Βουγιούκας και ο Αίολος Ζιάμπρας μοιράστηκαν μετάλλια και εντυπώσεις αφού κέρδισαν από ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο. 

Την πρώτη ημέρα στο αγώνισμα του compi και στην κατηγορία παγκορασίδων νικήτρια ήταν η Αθανασία Κύρου (ΕΣΠ) με χρόνο 1:08,41 και στους Παμπαίδες ο Απόστολος Βουγιούκας (ΑΛΠ) με χρόνο 1:04,12.

Τη δεύτερη μέρα, επίσης στο αγώνισμα του compi, η Μαρία Μούλια (ΝΑΟ) κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 1:01,09 αφήνοντας την Αθανασία Κύρου στη δεύτερη θέση. Στην κατηγορία Παμπαίδων ο Αίολος Ζιάμπρας (ΓΡΕ) ήταν ο μεγάλος νικητής με χρόνο 57,48.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.