Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις πανελλήνιες νίκες ο απολογισμός του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας

Mε ειδικές συνθήκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά με την αγωνιστική διάθεση να περισσεύει και τους διοργανωτές να πετυχαίνουν σε μία ακόμη αποστολή τους, πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ για το 2020.

 

Τόπος διεξαγωγής το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και η ευρύχωρη κοινή προπονητική αίθουσα του Α.Ο. Ταταύλα και του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. 52 αθλητές από 11 σωματεία έδωσαν για ένα τριήμερο τον καλύτερο εαυτό τους στα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού κι έχει ξεχωριστή σημασία ν’ αναφερθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς πήραν ξανά μέρος σε επίσημη διοργάνωση ύστερα από περίπου 16 μήνες.

Όπως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από την υγειονομική κρίση μετακινήθηκαν στην Αθήνα αθλητές από σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Χίου και της Βέροιας. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α.) με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) να αναλαμβάνει και φέτος την τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη και βέβαια να εξασφαλίζει τη διαιτησία.

Το ετήσιο event αποτέλεσε την πρώτη διοργάνωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ σε κλειστή εγκατάσταση μετά την καραντίνα και τηρήθηκε ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο με θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά, απαγορεύτηκε η παρουσία θεατών και δεν έγιναν απονομές.

Το πρόγραμμα άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής με το ομαδικό (έγιναν 4 κατηγορίες, όλες ανδρών) και ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με όλους τους πανελληνιονίκες στα ατομικά (11 κατηγορίες).

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Εν Σώματι Υγιεί: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών ξεκίνησαν την Παρασκευή 11/09 με τα Ομαδικά των κατηγοριών ΤΤ6-8 και ΤΤ10. Οι τέσσερις αθλητές του "Εν Σώματι Υγιεί" σχημάτισαν δύο ομάδες (ανάλογα με την κατηγορία που ανήκαν) ως εξής:Ομαδικό ΤΤ6-8 --> Κάπας Κωνσταντίνος / Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης3η θέση και Χάλκινο ΜετάλλιοΕν Σώματι Υγιεί - ΠΑΣΚΑ = 1-2 ΗΕν Σώματι Υγιεί - Τριπτόλεμος= 0-2 Η
Ομαδικό ΤΤ10 --> Πετρόπουλος Στράτος / Τσιάμης Θεολόγος2η θέση και Ασημένιο ΜετάλλιοΕν Σώματι Υγιεί - Αετοί Θεσ/νικης = 2-1 ΝΕν Σώματι Υγιεί - ΠΑΣΚΑ = 0-2 ΗΕν Σώματι Υγιεί - Παναθηναϊκός ΑμεΑ = 2-1 Ν

Στα Ατομικά πρωταθλήματα των κατηγοριών τους οι αθλητές Κάπας Κων/νος και Πετρόπουλος Στράτος, κατάφεραν και κατεταγησαν δεύτερος στην κατηγορία ΤΤ8 και τρίτος στην κατηγορία ΤΤ10 αντίστοιχα.Ο Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης με μία νίκη και δύο ήττες στον όμιλο αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, ενώ ο Τσιάμης Θεολόγος με 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια κατετάγη 5ος στον όμιλο της κατηγορίας ΤΤ8.Πετρόπουλος Στράτος (ΤΤ10) - 3η θέση / Χάλκινο ΜετάλλιοVs Διακουμάκος (ΠΑΣΚΑ) = 0-3 ΗVs Σίμης (Αετοί Θεσ/νικης) = 3-0 ΝΗμιτελικόςVs Τέλογλου (ΠΑΣΚΑ) = 0-3 ΗΚάπας Κωνσταντίνος (ΤΤ8) - 2η θέση / Ασημένιο ΜετάλλιοVs Tσανάβα (Τριπτόλεμος) = 1-3 ΗVs Κοκκινομάτης (Αετοί Θεσ/νικης) = 3-1 ΝVs Γιαννακάρας (Παναθηναϊκός Αμεα) = 3-0 ΝVs Tσιάμης (Εν Σώματι Υγιεί) - 3-0 ΝΚαραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης (ΤΤ6)Vs Μαύρης (Τριπτόλεμος) = 2-3 ΗVs Mεγακλής (ΠΑΣΚΑ) = 3-1 ΝVs Χατζηκυριάκος (ΠΑΣΚΑ) = 0-3 ΗΓια την ιστορία και τους λάτρεις των αριθμών, να αναφέρουμε ότι τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2020, ήταν τα υπ΄αριθμόν 21-24 για το συγκεκριμένο άθλημα (12 ασημένια - 12 χάλκινα) και συνολικά τα υπ' αριθμόν 49-52 (14-23-15) σε όλα τα αθλήματα για το "Εν Σώματι Υγιεί" από το 2016 που συμμετέχει σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ.

Share this article