Σοφία Υφαντίδου : "Η νέα εποχή του Παγκόσμιου Αθλητισμού είναι ξεφτίλα"

Με ανακοίνωση της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αγώνων Diamond League. Οι νέες αλλαγές ίσως να μην χαροποιήσουν πολλούς αθλητές και αθλήτριες, αλλά ούτε και τους θεατές της διοργάνωσης, ωστόσο σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι αλλαγές αυτές έγιναν με στόχο την πιο γρήγορη εξαγωγή του προγράμματος και την βελτίωση της τηλεοπτικής του απόδοσης.

Είναι ωστόσο σωστή αυτή ή αντιμετώπιση ως προς τα αθλήματα; Μπορεί η τύχη και η δημοτικότητα ενός αγωνίσματος είτε ακόμη και αθλήματος να εξαρτηθεί από την τηλεοπτική του απόδοση; Ήδη από την αρχή της διοργάνωσης του Diamond League είχαν εξαιρεθεί κάποια αγωνίσματα και τώρα και κάποια άλλα θα έχουν την ίδια μοίρα καθώς περιθωριοποιούνται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τηλεοπτικούς λόγους.

Μεγάλα ονόματα όπως η Σάντρα Πέρκοβιτς, η Γιουλιμαρ Ρόχας, ο Κονσεσλους Κιπρούτο και άλλοι αθλητές και αθλήτριες με εξαιρετικές εμφανίσεις και ρεκόρ, δεν θα έχουν τη ευκαιρία να υπερασπιστούν τους τίτλους τους και το κυριότερο να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους σε μια Ολυμπιακή χρόνια, επειδή τα αγωνίσματα τους θεωρήθηκαν βαρετά για την τηλεόραση.

Όσο για την τύχη των αθλημάτων είναι ήδη γνωστή η αντιμετώπιση του κοινού ως προς αυτά, με τα αθλήματα που προβάλλονται περισσότερο να είναι και πιο διαδεδομένα ενώ άλλα να βρίσκονται ακόμη «πίσω από τον ήλιο» μιας και η τηλεόραση τα βρίσκει αδιάφορα.

Μήπως όμως αυτή η απόφαση της IAAF πρέπει να μας ανησυχεί και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις;

Την τοποθέτηση της έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό η πρωταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου. "Το τριβιλίζω εδώ και καιρό να γράψω και μου δόθηκε τελικά ο λόγος να το κάνω... Με αφορμή λοιπόν, την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου #IAAF να βγάλει από τα γνωστά σε όλους Diamond League αγωνίσματα όπως 200 μέτρα και τριπλούν γιατί "τρώνε" χρόνο από την ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ (σημ. τα 200μέτρα κρατάνε περίπου 20"(άντρες) 22"(για γυναίκες), απόφαση η οποία έρχεται να συμπληρώσει όλες τις υπόλοιπες γελοίες αποφάσεις που έχει πάρει η συγκεκριμένη ομοσπονδία εδώ και 2 χρόνια,όπως τα υψηλά πλέον όρια για Ολυμπιακούς και Παγκόσμια,το σύστημα ranking που για να μπεις στην παγκόσμια λίστα,πρέπει να έχεις την δυνατότητα να αγωνίζεσαι σε αγώνες στο εξωτερικό,πράγμα που απαιτεί χρήματα,με αθλητές δυστυχώς που δεν διαθέτουν manager και χορηγούς να μην τα καταφέρνουν..

Η ειρωνία σε όλο αυτό είναι ότι προσπαθούν από την μία να καθαρίσουν τον χώρο του αθλητισμού από την μάστιγα του Doping αλλά ταυτόχρονα με τις αποφάσεις τους σπρώχνουν ακόμα περισσότερο τους αθλητές σε αυτό...(ΕΚΤΟΣ και αν είσαι Αμερικάνος που κάνουν τα στραβά μάτια όταν έχεις 3 non show, όπου σε αυτή την περίστωση ΔΕΝ τιμωρείσαι και σου επιτρέπουν να αγωνιστείς και στο παγκόσμιο της Ντόχα...)

Φέτος αποφάσισα να κυνηγήσω την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ στο Έπταθλο και πάλι.. Εκτός κάποιων άλλων παραμέτρων ,επίσης χρειάζεται να έχω καλή βαθμολογία σε 3 αγώνες μόνο,έναντι του ακοντίου όπου χρειάζομαι 5.. Στο ακόντιο όμως η λίστα των αθλητριών μπορεί να φτάσει τις 32.. Στο Έπταθλο όμως επειδή ΤΡΩΕΙ και αυτό χρόνο η #IAAF αποφάσισε από το 2019 να παίρνουν μέρος μόνο 24 αθλήτριες... Στα δε ΔΡΟΜΙΚΑ αγωνίσματα που ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ τηλεοπτικό χρόνο δίνουν το δικαίωμα σε 52 αθλητές-τριες...

Με βάση όλα τα παραπάνω αναρωτιέμαι αν αξίζει πλέον να μυούμε τα νέα παιδιά στον Αθλητισμό <<ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ>>... Τα παιδιά όμως επειδή βλέπουν... αποφασίζουν πλέον ... Πως η επιτυχία,η αναγνωρισιμότητα και η στήριξη έρχεται μόνο μέσα από το Survivor και το κάθε Survivor ....Και τα πρότυπά τους πλέον είναι μέσα από τα τηλεπαιχνίδια... Η νέα εποχή του Παγκόσμιου Αθλητισμού είναι ξεφτίλα... Και χαίρομαι που πρόλαβα τις καλές εποχές έστω και για λίγο...

Υ.Γ η φωνή μου σίγουρα δεν έχει αντίκτυπο.. Οι φωνές που θα πρέπει να ακουστούν είναι οι φωνές των μεταλλίων.."

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media