Προκήρυξη Seli mountain running 24km & Vertical race

Ο Ο.Κ.Α. ΒΙΚΕΛΑΣ και η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ) σε συνδιοργάνωση με την Επιτροπή διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, το τμήμα Αθλητισμού Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Βέροιας και τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας προκηρύσσουν τον ορεινό αγώνα "Seli mountain running 24,4χλμ & Vertical race 1,5χλμ", το Σάββατο 24 Αυγούστου και την Κυριακή 25 Αυγούστου. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλου είδους αθλητικά happenings όπως παιδικοί αγώνες 1.3χλμ (Δημοτικών), 2.2χλμ (Γυμνασίων) και αγώνας ανωμάλου δρόμου 5.5χλμ εντός της περιοχής του χιονοδρομικού Κέντρου.

 

Με την υποστήριξη του ΣΧΟ (Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών), του Πολιτιστικού & Τουριστικού Ομίλου Σελίου, της ΛΕΜΟΒ, της ομάδας motors Sports Team (Riverenduro), του Συλλόγου Μακροχωρίου "ΨΗΦΙΔΩΤΟ", της ΕΡΒΑΝ, του Σύλλογου ΜΑΣ Καλλιθέας Βέροιας και την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς

Αγώνας: Seli mountain running 24,4χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής Seli mountain running 24,4χλμ:

Ο Αγώνας είναι 24,4χλμ με θετική υψομετρική 1123μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά με μια μικρής κλίσης κατηφόρα μήκους 400μ για να βγουν αμέσως μετά από ανηφόρα μήκους 900μ στην δασική διασταύρωση για τα πριόνια του Βερμίου σε υψόμετρο 1660μ. Θα ακολουθήσουν διαδρομές μέσα σε μονοπάτια με ανηφοροκατηφορικές κλίσεις τις περισσότερες φορές κομμάτια του μονοπατιού Ε4. Οι δρομείς θα φτάσουν στη περιοχή «πριόνια» του Βερμίου (όπου είναι και το χαμηλότερο υψομετρικά σημείο 1150μ) και θα συνεχίσουν σε μία ειδική διαδρομή τρέχοντας συνέχεια ανηφοροκατηφορικά για να επιστρέψουν από παράπλευρα μονοπάτια της ζώνης πυρασφάλειας-συνεχόμενη ανηφόρα-για να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο 1775μ (βάση παλιάς καρέκλας) και να κατευθυνθούν έπειτα από ένα απότομο κατηφορικό κομμάτι μέσα από ένα κλειστό δασικό μονοπάτι προς με κατεύθυνση τον τερματισμό (βάση χιονοδρομικού). Όλο το τρέξιμο θα γίνει στην σκιά των φύλλων των δένδρων της οξιάς και των πανύψηλων πευκόδενδρων των πριονιών του Βερμίου εκτός ενός κομματιού από τα 19.2χλμ εως τα 22.7χλμ που αγγίζουν την κορυφή της κεντρικής πίστας του χιονοδρομικού αποζημιώνοντας τους δρομείς μ' ένα υπέροχο αλπικό τοπίο

2. Τόπος Εκκίνησης: Βάση χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (1500μ υψόμετρο)
3. Τόπος τερματισμού: Βάση χιονοδρομικού κέντρου Σελίου
4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
5. Ώρα Εκκίνησης: 9:30πμ
6. Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 24400μ (ορεινή διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.
7. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας: 1ος Σταθμός στο 4.5χλμΝερά, 2ος Σταθμός στο 8,4χλμ. (νερό + ισοτονικά + σταφίδες, φρούτα, κρακεράκια), 3ος Σταθμός στο13χλμ (νερό + saltstick), 4ος Σταθμός 18χλμ (νερό + ισοτονικά + σταφίδες, φρούτα, κρακεράκια), 5ος Σταθμός στο 22,5χλμ (νερό + καραμέλες + κρακεράκια) και στον τερματισμό νερό.

* Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φέρει τον αριθμό κάτω από ρούχα, θα πρέπει φτάνοντας στο σταθμό ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό.

8.Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: οι δρομείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
9.Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης Selimountainrunning, στην ηλεκτρονική διεύθυνση selimountainrunning.gr/registrations/race24km συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής. Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ κατά άτομο και 8€ οι ομαδικές εγγραφές κατά άτομο εφόσον στην ομαδική δήλωση η ομάδα δηλώσει 10 δρομείς. Τα χρήματα θα καταθέτονται στη Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό:  GR86 0172 2430 0052 4308 8273 808 στο όνομα: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την απόσταση που θα αγωνιστείτε οπωσδήποτε. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16-8-2019. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 10-8-2019 στο e-mail του συλλόγου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι σύλλογοι που επιθυμούν να δηλώσουν ομαδικά, να κατεβάσουν το πρωτότυπο αρχείο xls ακολουθώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση www.selimountainrunning.gr/bulk και αφού συμπληρώσουν όλα τα πεδία να αποστείλουν το αρχείο στο email του Συλλόγου δρομέων Βεροίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

10. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Για τους άνδρες: 18 έως 34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55- 59, 60-64 & 65 και άνω
Για τις γυναίκες: 18 έως 34,35-44, 45-54, & 55 και άνω

Επίσης θα δοθούν έπαθλα στις 3 πρώτες νικήτριες ομάδες (συλλόγους) με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 5 δρομείς από την κάθε ομάδα (5 δρομείς θα βαθμολογηθούν). Πρωταθλήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς. Η σειρά της γενικής κατάταξης του κάθε δρομέα θα είναι και οι βαθμοί που θα συγκεντρώνει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτριαθα είναι η ομάδα που ο τελευταίος δρομέας της δηλ. ο 6ος θα έχει καλύτερη κατάταξη από τον τελευταίο της ομάδας που ισοβαθμεί.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.  Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές Χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ θα δοθεί στον 1ο νικητή άνδρα δρομέα και το χρηματικό έπαθλο των 200€ στην πρώτη γυναίκα.

11. Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί τεχνικό μπλουζάκι.

12. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 25/8 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 8:00πμ και 9:00 πμ, αλλά και το Σάββατο 24/8 και ώρα 17:00 και 21:00 . Στην πίσω μεριά των αριθμών θα υπάρχει τυπωμένη μια φόρμα ιατρικών πληροφοριών όπου θα αναγράφονται, λεπτομέρειες επαφών έκτακτης ανάγκης, φαρμακευτική αγωγή ή/και οποιεσδήποτε Ιατρικές υποδείξεις. Θα δοθούν οδηγίες πριν τον αγώνα, που θα ζητούν από όλους τους δρομείς να συμπληρώσουν τη παραπάνω φόρμα στοπίσω μέρος του αριθμού τους.

Αγώνας : Vertical Race 1250m

1. Περιγραφή διαδρομής: Ο Αγώνας είναι απόστασης 1250μ. με υψομετρική 240μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ. και οι δρομείς θα κατευθυνθούν με κατευθείαν ανάβαση την κεντρική πίστα "Ολυμπιάδα" καταλήγοντας στη κορυφή παλιάς καρέκλας με υψόμετρο 1740μ. Καθόλη την διάρκεια του Vertical τα καρεκλάκια του Χιονοδρομικού θα δουλεύουν δωρεάν δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθούν όλο τον αγώνα ανάβασης 1250μ. αλλά και να εξασφαλίσουν την επιστροφή των δρομέων στην Βάση.

Αγώνας : Ορεινός αγώνας ανωμάλου δρόμου 5.5χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής 5,5χλμ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 5.5χλμ με θετική υψομετρική 202μ. Η εκκίνηση του αγώναθα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά με μια μικρής κλίσης κατηφόρα μήκους 400μ για να βγουν αμέσως μετά από ανηφόρα μήκους 900μ στην δασική διασταύρωση για τα πριόνια του Βερμίου σε υψόμετρο 1666μ μέσα σε μονοπάτια με ανηφοροκατηφορικές κλίσεις και να κατευθυνθούν προς το πυροφυλάκιο ανηφορικά, αμέσως μετά για 2 χλμ περίπου μέτριας κλίσης διαδρομή και τα τελευταία 1600μ κατηφορικά μέσα από ένα κλειστό δασικό μονοπάτι προς τον τερματισμό (βάση χιονοδρομικού). Όλο το τρέξιμο θα γίνει στην σκιά των φύλλων των δένδρων της οξιάς και των πανύψηλων πευκόδενδρων των πριονιών του Βερμίου.
Αγώνας: Παιδικός αγώνας ηλικιών από 6 έως 12 ετών ανωμάλου δρόμου 1300μ.

1. Περιγραφή διαδρομής 1300μ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 1300μ με μικρές υψομετρικές διαφορές στην πίστα του Langlauf, στην περιοχή τα βάσης του Χιονοδρομικού. Οι νεαροί δρομείς θα κάνουν την πίστα 1 φορά.
Αγώνας: Παιδικός αγώνας ηλικιών από 13 έως 15 ετών, ανωμάλου δρόμου 2200μ

1. Περιγραφή διαδρομής 2.2χλμ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 2200μ με μικρές υψομετρικές διαφορές στην πίστα του Langlauf, στην περιοχή της βάσης του Χιονοδρομικού. Οι νεαροί δρομείς θα κάνουν την πίστα 2 φορές. Για εικόνα διαδρομής δείτε τον αγώνα 1300μ του αγώνα παιδιών Δημοτικού Σχολείου
2. Τόπος Εκκίνησης: Βάση χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (1500μ υψόμετρο)
3. Τόπος τερματισμού: Βάση χιονοδρομικού κέντρου Σελίου
4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
5. Ώρα Εκκίνησης: 10:00 πμ
6. Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 2200μ (ορεινή διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα είναι χειρός.
7. Τροφοδοσία: στον τερματισμό θα δοθούν νερά
8.Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά 13 έως 15 ετώντων τάξεων του Γυμνασίου.
9.Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνουν το Σάββατο 24/8 από της 16:30 έως και τις 19:30 στην Γραμματεία του αγώνα και την Κυριακή 25/8 το πρωί από τις 7:30πμ έως 9:00πμ. Την εγγραφή θα την κάνουν οι γονείς.
Η Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου θα είναι δωρεάν.
Υπεύθυνη δήλωση ότι "επιτρέπω στον γιο/κόρη μου να συμμετάσχει στον αγώνα 2200μ και ότι το παιδί έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό" θα υπογράψει ο κηδεμόνας την ημέρα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής του παιδιού του.
10. Έπαθλα μαθητών: Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα.
Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς των Γυμνασίων
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ιατρική υποστήριξη: Ιατροί θα υπάρχουν στην εκκίνηση στην διαδρομή και στον τερματισμό.
Ώρα Απονομών: Οι απονομές των επάθλων όλων των αγωνισμάτων της διοργάνωσης θα γίνουν την Κυριακή 25/8 στις 12:30 πμ
Pastaparty: Το Βράδυ του Σαββάτου 24/8 μετά το τέλος των απογευματινών αγώνων θα ακολουθήσει pastaparty. Το pastaparty θα γίνει αμέσως μετά το vertical στο Σαλέ Βέρμιοπου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την εκκίνηση και τον τερματισμό των αγωνισμάτων.
Μπουφές με φαγώσιμα στο τέλος του αγώνα των 24,4χλμ την Κυριακή 25 Αυγούστου. Μπουφές με διάφορα φαγώσιμα (πίτες – τυροκομικά προϊόντα – snacks – χαλβάς, φρούτα και διάφορα άλλα διατροφικά προϊόντα) θα περιμένει τους δρομείς στον τερματισμό για να τους δώσει την χαμένη ενέργεια.
Περίπτερα ομάδων & Συλλόγων: Η διοργάνωση θα δώσει την δυνατότητα σε προπονητικά team και συλλόγους να στήσουν να περίπτερα τους (κιόσκια) για να προωθήσουν την δουλειά τους η τους αγώνες τους, σε συγκεκριμένο σημείο κοντά στην εκκίνηση. Και μόνο για την διαφύλαξη του ιματισμού των δρομέων αξίζει τον κόπο. Οι ομάδες και οι σύλλογοι που θα αποφασίσουν να στήσουν περίπτερα θα πρέπει να το δηλώσουν στην διοργάνωση 10 μέρες νωρίτερα δηλαδή έως της 16 Αυγούστου
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.
2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Στην πίσω μεριά των αριθμών θα υπάρχει τυπωμένη μια φόρμα ιατρικών πληροφοριών όπου θα αναγράφονται, λεπτομέρειες επαφών έκτακτης ανάγκης, φαρμακευτική αγωγή ή/και οποιεσδήποτε Ιατρικές υποδείξεις. Θα δοθούν οδηγίες πριν τον αγώνα, που θα ζητούν από όλους τους δρομείς να συμπληρώσουν τη παραπάνω φόρμα στο πίσω μέρος του αριθμού τους.
3. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί μέρος αυτών όπως οι κορδέλες και θα παραμείνει η βασική σήμανση για να οριοθετεί μόνιμα ένα αναγνωρισμένο μονοπάτι.
4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός, μπατόν) προς τους αθλητές. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.
5. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF). Αν κάποιος χαθεί στο δάσος το νούμερο 112 είναι αυτό που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του. Γι αυτό είναι καλό να έχετε τα τηλεφωνά μαζί σας
6. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. Η διοργάνωση θα τοποθετήσει 100μ μετά τους σταθμούς τροφοδοσίας και άλλους κάδους με κριτές για να δώσει τη ευκαιρία στους δρομείς να τρέξουν και να μην σταματήσουν στους σταθμούς, υποχρεωτικά όμως στους κάδους αυτούς θα πετάξουν τα πλαστικά μπουκάλια ή τα σκουπίδια από πιθανή χρήση Gel η οτιδήποτε άλλο σκουπίδι.
7. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.
8. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.
9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.
10. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ: Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
11. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι' αυτό το θέμα. Την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό πρόσφατα υπογράφουν ηλεκτρονικά όταν πραγματοποιούν την δήλωση τους Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
12. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
ΔΙΑΜΟΝΗ

Η διοργάνωση επιδιώκοντας να δημιουργήσει εκτός από αγωνιστικό και τουριστικό κίνητρο, φρόντισε να εξασφαλίσει τις χαμηλότερες τιμές απ όλα τα κοντινά καταλύματα στην περιοχή του Σελίου
Κατασκήνωση δρομέων και επισκεπτών: Η διοργάνωση έχει φροντίσει να βρει κατάλληλο χώρο ώστε ο κατασκηνωτής να βρίσκεται κοντά στις εκδηλώσεις αλλά και σε οργανωμένο κατάστημα εστίασης. Επίσης θα μεριμνήσει ώστε να υπάρχει στην περιοχή της κατασκήνωσης ψησταριά για να μπορέσουν οι κατασκηνωτές να ψήσουν τα κρέατα τους, αλλά και σε περίπτωση βροχής εναλλακτικό χώρο ώστε να μπουν οι σκηνές σε περίπτωση βροχής
1. Καταφύγιο Ε4 (Πρώην ΕΟΣ Θεσσαλονίκης) τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις: ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 6983583609
2. ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΡΑΦΩΛΑΣ, 2331049111 (Εντός του χωριού Σελίου 1500μ από την εκκίνηση)
3. ΣΕΛΕΥΚΟΣ, 6974924444 (Εντός του χωριού Σελίου 2000μ από την εκκίνηση)
4. LECHALET, 6978250831 (Εντός του χωριού Σελίου 1400μ από την εκκίνηση)
5. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ (Ενοικιαζόμενα δωμάτια), 2331049204 (Εντός του χωριού Σελίου 1500μ από την εκκίνηση)
6. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΨΑΛΗΣ, 2331044471 (15χλμ από το Χιονοδρομικό κέντρο – χώρος εκκίνησης)
7. ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑ, 2331049666 ΚΟΥΜΑΡΙΑ (11χλμ από το Χιονοδρομικό κέντρο – χώρος εκκίνησης)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

website αγώνα: www.selimountainrunning.gr

Γενικός Υπεύθυνος: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 6972240184

Τεχνικός Υπεύθυνος: ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, 6973534440

Υπεύθυνοι διαδρομής: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( 6972240184 ), ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Πρόεδρος επιτροπης χιονοδρομικού κέντρου Σελίου
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Πρόεδρος Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Γραμματέας Συλλόγου δρομέων Βέροιας
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Βέροιας (6973534440)
ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου
ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Πρόεδρος του Συλλόγου χιονοδρόμων ορειβατών Βέροιας (6974432150)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media