Κοπή Πίτας & 30 χρόνια ρυθμική για τον ΑΟΡΓ Βέροιας

Ιδιαίτερο χρώμα είχε ο φετινός ετήσιος χορός & η κοπή της βασιλόπιτας του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ. Συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια που το ολυμπιακό άθλημα της Ρ.Γ ξεκίνησε στην πόλη της Βέροιας από τη γυμνάστρια Μαρία Μυλωνά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Ευθυμίου Χωματά. Μετά τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του συλλόγου. Η Ρ.Γ ξεκίνησε το 1989 στο σύλλογο της Γ.Ε.Β από την Μαρία Μυλωνά. Το 1992 μετεπήδησε στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Α.Σ ΒΕΡΟΙΑΣ μέχρι το 2004.

Το 2005 ιδρύεται σύλλογος μόνο για τη Ρ.Γ ο ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ. Οι επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια πολλές. Αναφέρθηκαν οι πιο μεγάλες. Πέντε αθλήτριες επιλέχτηκαν για τις εθνικές ομάδες της χώρας μας. Συμμετοχή της Δέσποινας Τζίμπουλα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρ.Γ. Δεύτερος καλύτερος σύλλογος το 2006 & 2007 πανελλαδικά. Καλύτερη ομάδα παγκορασίδων το 2012 πανελλαδικά.

Δύο καλύτερες παγκορασίδες αθλήτριες πανελλαδικά, το 2006 η Τσέου Δροσιά & το 2013 η Χωματά Ελισάβετ. Οι φετινές φανταστικές εμφανίσεις από την Κωνσταντίνα Καλοϊδου ,Ελένη Δουλκερίδου, Ελισάβετ Χωματά & Μαρία Παυλίδου. Τα πάρα πολλά μετάλλια & κύπελα του αγωνιστικού χορού που έφερε στην πόλη μας & την εξάπλωση του συλλόγου & σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού για ανίχνευση ταλέντων.

Μίλησε για το άθλημα της Ρ.Γ και τις πολλές επιτυχίες που έχει η χώρα μας σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά για το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, τη γενεσιουργό αιτία και στυλοβάτη όλων των προσπαθειών & επιτυχιών του συλλόγου, Μαρία Μυλωνά.

Στη συνέχεια έκανε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης. Έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ για όλα αυτά τα 30 χρόνια παρουσίας του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα παιδιά και την ευθύνη που έχουν οι μεγαλύτεροι για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Βράβευσε την ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ για όλα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για το άθλημα της Ρ.Γ. Τόνισε ιδιαίτερα τον καθοριστικό ρόλο του δασκάλου για την παιδεία , τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα. « Έναν τέτοιο άνθρωπο – άξια δασκάλα τιμούμε σήμερα, την ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ, που την γνωρίζω από τα πρώτα βήματά της, ως προπονήτρια».

Στη συνέχεια έκανε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Βέροιας κ. Γιώργος Σοφιανίδης, που είναι κοντά στο σύλλογο και γνωρίζει πολλά γι’ αυτόν. Αναφέρθηκε στο ήθος και τη δουλειά των συναδέλφων του εκπαιδευτικών Ευθυμίου Χωματά & Μαρίας Μυλωνά, αλλά και όλων των άλλων παραγόντων του συλλόγου, που είναι η αιτία να συγκεντρώνονται τόσο πολλά παιδιά να γυμνάζονται και να παιδαγωγούνται στον ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Μαρία Μυλωνά για την προσφορά της στη νεολαία της πόλης & τόνισε ότι το έργο της είναι τεράστιο.

Η Μαρία Μυλωνά ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο για τη βράβευσή της και για τα καλά λόγια του ίδιου και του κ. Γιώργου Σοφιανίδη. Συγκινημένη και βουρκωμένη για την τιμητική της βράβευση , το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν : «Νοιώθω ότι δεν έκανα κάτι το αξιόλογο , έκανα το αυτονόητο». Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή – έκπληξη που παρουσιάστηκαν στη γιγαντοοθόνη παλιές φωτογραφίες και δημοσιεύματα που είχαν σχέση με τον σύλλογο και την Μαρία Μυλωνά.

Η έμπνευση και η δουλειά αυτής της προσπάθειας οφείλονταν στις παλιές αθλήτριες και συνεργάτριες της Μόρφω Σούμπουρου και Όλγα Βαμβακά. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε η Μαρία Μυλωνά για να παρουσιάσει όλα τα τμήματα που συμμετείχαν στην επίδειξη και προέρχονταν από την Βέροια, την Αλεξάνδρεια , τον Κοπανό και την Ειρουνούπολη.Τα χορευτικά προγράμματα εμπνεύστηκαν και δούλεψαν η Μαρία Μυλωνά, Κυριακή Χωματά, Βασιλική Δίντση και Ναταλία Κνιάζεβα.

Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας από τον π. Ναθαναήλ , εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Αίσθηση έκανε και καταχειροκροτήθηκε η σκέψη να βγεί κομμάτι για τη Μακεδονία μας. Το φλουρί της βασιλόπιτας των αθλητριών – προπονητών έπεσε στην πρώτης της χρονιάς αθλήτριας ,Γεωργία Μιχαηλίδου. Δεν έλειψε φυσικά και η τούρτα – έκπληξη των γενεθλίων των 30 χρόνων της Ρ.Γ στη Βέροια. Τα κεράκια φυσικά τα έσβησε η Μαρία Μυλωνά, αφού η Ρ.Γ της Βέροιας είναι δικό της « παιδί ».

Η εκδήλωση έκλεισε με πολύ χορό και γλέντι.

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media