Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασημένιο η Ελισάβετ Χωματά στο δειθνές τουρνουά "AphodheCue"

Το 4ο παγκοσμίου αναγνώρισης & φήμης τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής ‘’AphodheCue” πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου στις 16,17 &18 Μαρτίου. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές γι’ έναν   τόσο σημαντικό αγώνα και όσον αφορά την οργάνωση ,τον αγωνιστικό χώρο ( τρία βοηθητικά ταπί) ,αλλά και τις συμμετοχές των αθλητριών. Από την Ελλάδα συμμετείχαν όλες οι κορυφαίες αθλήτριές της στις κατηγορίες των γυναικών &νεανίδων.

Αλλά και οι συμμετοχές των ξένων συλλόγων που ανέρχονταν σε 21 ήταν ποιοτικά πολύ καλές. Οι αθλήτριες συνολικά που αγωνίστηκαν και στο ατομικό και στο ανσάμπλ ήταν 240. Η συνεργασία & η βοήθεια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τον τοπικό σύλλογο Γ.Ο.Π.Φ. ΑΡΜΟΝΙΑ ήταν σημαντικότατη και ήταν ο κύριος λόγος για να παρακολουθήσει ο κόσμος της Ρυθμικής Γυμναστικής, ζωντανά, μέσω διαδικτύου  ,αυτόν τον εξαιρετικό αγώνα.

Η παρουσία των δύο αθλητριών νεανίδων του Α.Ο.Ρ.Γ. Βέροιας ήταν εξαιρετική. Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΩΜΑΤΑ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο πρόγραμμα με στεφάνι με 12.650 β. πίσω από την Καναδέζα αθλήτρια με μόλις 0,15β. από το χρυσό μετάλλιο. Ήταν  επίσης η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια του έτους της (γεννημένες το 2003 ) στο πρόγραμμα με στεφάνι.

Ήταν πολύ καλή και στη μπάλα κατακτώντας την πέμπτη θέση. Στο πρόγραμμα με τις κορύνες , αν και ήταν καλή , είχε δύο ατυχίες ( πτώσεις οργάνου) που είχαν μεγάλη μείωση βαθμολογίας& την έφεραν χαμηλά στην κατάταξη.

Έδειξε ότι φέτος είναι σε καλή κατάσταση & μπορεί να διεκδικήσει μεγάλες διακρίσεις. Η « πρωτάρα » στην κατηγορία ΣΤΕΡΓΙΑΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ δείχνει από αγώνα σε αγώνα καλύτερη. Έκανε καταπληκτικές κορύνες & κατέκτησε την 7η θέση. Έβδομη ήταν και στο στεφάνι, ενώ στη μπάλα είχε ατυχίες. Είναι αθλήτρια που στις προπονήσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση ,κι  αυτό αποδίδει καρπούς στους αγώνες.

Ο επόμενος αγώνας τους είναι στο διεθνές τουρνουά της Σίνδου, αλλά ο μεγάλος και καθοριστικός αγώνας τους είναι οι πανελλήνιοι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν πάλι στην Αθήνα στις 13,14 & 15 Απριλίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Share this article