Σήμερα το πρώτο μέρος του 6ου Φιλίππειου Δρόμου

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του 6ου Φιλίππειου Δρόμου. Ο αγώνας για πρώτη φορά απο την έναρξη της διοργάνωσης του θα είναι διήμερος (9 και 10 Δεκεμβρίου) . Είναι κάτι το οποίο επιχειρούν για πρώτη φορά οι διοργανωτές και ευελπιστούν να δώσει μια διαφορετική νότα στην πόλη της Βέροιας. Με το σύνθημα «Όλοι τρέχουμε σε αυτόν τον αγώνα» το πρώτο μέρος τους αγώνα περιλαμβάνει τρείς αγώνες στο κέντρο της πόλης, αγώνας 1.000 μ. μαθητών δημοτικού με ώρα εκκίνησης 6:00 μμ, αγώνας 2.000 μ. μαθητών γυμνασίου με ώρα εκκίνησης 6:15 μμ  και αγώνας 5.000 μ άνω των 15 ετών με ωρα εκκίνησης 6:35 μμ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Δημαρχείο της Βέροιας.
 

Το δεύτερο και κύριο μέρος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με σημείο εκκίνησης το στέγαστρο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και τερματισμό στο Δημαρχείο της Βέροιας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 και οι δρομείς θα καλύψουν απόσταση μήκους 14,6 χλμ.  Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον 6ο Φιλίππειο Δρόμο και τους παράλληλους αγώνες, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να ανοίξουν οι εγγραφές το Σάββατο, μετά το μεσημέρι και το πρωί της Κυριακής, δύο ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.
 
Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας 
 
Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διεξαγωγή του Λαϊκού Δρόμου «6ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» την
Κυριακή 10-12-2017 και των αγώνων δρόμου 5.000μ, 2.000μ και 1.000μέτρων το Σάββατο 09-12-2017, μέσα στην πόλη της Βέροιας, η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε:
Α) Το Σάββατο 09-12-2017, κατά τις ώρες 17:30΄ έως 20:00΄:
1) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, στις παρακάτω οδούς :
 Μητροπόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Μάρκου Μπότσαρη,
 Εληάς, από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως τη συμβολή της με την οδό Ανοίξεως,
 Βενιζέλου, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Κονίτσης,
 Κεντρικής, από την συμβολή της με την οδό Μαλακούση έως την συμβολή της με την οδό 10ης Μεραρχίας,
 10ης Μεραρχίας από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,
 Θεμιστοκλέους, από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,
 Τρύφωνος , από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,
 Ζιωγοπούλου, από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,
 Εθνικής Αντίστασης, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Γοργοποτάμου,
 Λουτρού, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Ελευθερίας,
 Μιαούλη, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Γοργοποτάμου,
 Αγίου Δημητρίου, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως.
 
2) Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται στις παρακάτω οδούς :
 Μητροπόλεως από την συμβολή της με την οδό 10ης Μεραρχίας έως την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου,
 Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Μαλακούση,
 Μαλακούση από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως την συμβολή της με την οδό Κεντρικής
 Κεντρικής από την συμβολή της με την οδό Μαλακούση έως την συμβολή της με την οδό 10ης Μεραρχίας
 10ης Μεραρχίας από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,
 Ζιωγοπούλου, από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,
 
3) Την αλλαγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου από την συμβολή της με την οδό Καστανιάς έως την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως το Σάββατο 09-12-2017 από ώρα 17:30 – 20:00, προκείμενου εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θα έχουν σταθμεύσει στο υπόγειο παρκινγκ της οδού Μητροπόλεως.
Β) Την Κυριακή 10-12-2017, κατά τις ώρες 10:15 έως 13:30 την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων ως εξής:
1) Επί της Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης και συγκεκριμένα στο τμήμα από Βεργίνα μέχρι κόμβο Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Θεσ/νίκη).
2) Επί της Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης, από τη διασταύρωση Καλιοτζίδη μέσω των οδών Πιερίων, Ανοίξεως, Εληάς, Μητροπόλεως, έως τον τερματισμό στην ενταύθα πλατεία Δημαρχείου.
3) Από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας Εγνατίας Οδού έως τη διασταύρωση Καλιοτζίδη, θα δοθεί η δυνατότητα στα οχήματα που εξέρχονται της Εγνατίας Οδού (είτε από Θεσ/νίκη, είτε από Κοζάνη) να κινηθούν έως τη δ/ση Καλιοτζίδη, καταλαμβάνοντας τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, απ’ όπου θα εκτρέπονται προς την Περιφερειακή οδό.
 
Η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα χρησιμοποιείται από τους δρομείς και ενδιάμεσα των λωρίδων κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κώνοι και νερομπαριέρες. Στο ρεύμα κυκλοφορίας από δ/ση Καλιοτζίδη έως κόμβο Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Κοζάνη & είσοδο προς Θεσ/νίκη), θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία με την προϋπόθεση ότι τα οχήματα που θα καταφθάνουν τόσο στον κόμβο Καλιοτζίδη όσο και στις εισόδους του κόμβου Εγνατίας Οδού, θα διέρχονται από αυτά σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων σε χρόνο κατά τον οποίο δε θα διέρχονται δρομείς.
 
4) Επισημαίνεται ότι τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση προς Βεργίνα, θα εκτρέπονται και αυτά προς Δ/ση Καλιοτζίδη και από εκεί μέσω Περιφερειακής Οδού θα κινούνται προς Οικισμό Ασωμάτων ή θα επανέρχονται στην Εγνατία Οδό και θα κινούνται προς Βεργίνα μέσω του κόμβου της Κουλούρας.
Γ) Την Κυριακή 10-12-2017, κατά τις ώρες 08:00 έως 13:30 την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Μ. Μπότσαρη έως τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου. Οι διαγωνιζόμενοι δρομείς, σε όλη την διαδρομή θα κινούνται αυστηρά στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, με ευθύνη των ιδίων, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων και των εθελοντών του αθλητικού τμήματος του Κ.Α.Π.Α. Βέροιας.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media