Φανταστική εμφάνιση της Ε. Χωματά στους πανελλήνιους ρυθμικής νεανίδων

Επαναφορά στις επιτυχίες για την Ελισάβετ Χωματά του ΑΟΡΓ Βέροιας και της ρυθμικής γυμναστικής της χώρας μας μετά από μεγάλο διάστημα. Σε μια θαυμάσια διοργάνωση στον οργανωτικό τομέα και στον αγωνιστικό, στο ΔΑΚ Εύοσμου, στις 21-22και 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι πανελλήνιοι αγώνες ρυθμικής γυμναστικής, κατηγορίας νεανίδων. Σαράντα σύλλογοι με 105 αθλήτριες έδωσαν το παρόν μετά την πρόκριση τους πριν από ένα μήνα. Νικήτριες στο σύνθετο ατομικό: πρώτη θέση Ντρίγκου Ευαγγελία, δεύτερη θέση Δερβίση Μαρία και Τρίτη η Ψύκου Μιράντα, τρεις αθλήτριες με πάρα πολλά προσόντα που θα εκτινάξουν το άθλημα πολύ ψηλά.

Κατα την διάρκεια της πρώτης ημέρας οι αθλήτριες αγωνίστηκαν στο στεφάνι και στην μπάλα. Από την πρώτη μέρα η Ελισάβετ Χωματά έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αν και ήταν έξω από τις προπονήσεις δύο ολόκληρους μήνες λόγω τραυματισμού (Ιανουάριο- Φεβρουάριο). Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο στεφάνι όπου βαθμολογήθηκε με 12.300 βαθμ. και για μισό βαθμό ήταν έξω από την καλύτερη οκτάδα και από τον τελικό της Κυριακής (στους τελικούς οργάνων παίρνουν μέρος οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες σύμφωνα με την βαθμολογία τους).

Το πρόγραμμα με την μπάλα ήταν και αυτό καλό, αλλά μια πτώση σε άσκηση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, της στοίχησε πολύ, παίρνοντας 11.450 βαθμούς. Την δεύτερη μέρα οι αθλήτριες αγωνίστηκαν στις κορίνες και στην κορδέλα. Η Χωματά έκανε ένα καλό πρόγραμμα στην κορδέλα βγάζοντας τις δύσκολες ασκήσεις, αλλά κάποια λάθη της έδωσαν μικρή βαθμολογία 10.150 βαθμ. Το τελευταίο πρόγραμμα με τις κορίνες ήταν φανταστικό με την βαθμολογία να είναι 12.700, ήταν 11η και για μισό βαθμό έμεινε έξω από την οκτάδα του τελικού. Τελικά η Ελισάβετ Χωματά, σε σύνολο 105 αθλητριών κατέλαβε την 17η θέση στο σύνθετο ατομικό με 46.600 βαθμ.

Στην Β΄ Περιφέρεια (κεντρική και Βόρεια Ελλάδα) είναι τέταρτη καλύτερη αθλήτρια, ενώ στην ηλικία της (έτος γέννησης 2003) είναι δεύτερη. Επανήλθε δηλαδή στις παλιές της επιτυχίες που ήταν μέσα στις καλύτερες αθλήτριες της χώρας μας για αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα την χρονιά που ως παγκορασίδα, μαζί με μια άλλη αθλήτρια της Θεσσαλονίκης, ήταν οι καλύτερες σε όλη την Ελλάδα.

Δήλωση Προέδρου ΑΟΡΓ Βέροιας κ. Χωματά Ευθυμίου : « Συγχαρητήρια πρώτα στην Ελισάβετ. Με πάρα πολλά προβλήματα υγείας φέτος, δεν ξέραμε πριν από ένα μήνα αν θα έπαιρνε μέρος στον προκριματικό αγώνα. Τελικά μπόρεσε να πάρει μέρος , με σκοπό την πρόκριση για να έχει ένα μήνα στην διάθεσή της και να μπορέσει να ετοιμαστεί για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η πρώτη ημέρα των προκριματικών ήταν εκπληκτική, ήταν τέταρτη στα δύο πρώτα προγράμματα και διεκδικούσε ακόμη και μετάλλιο . Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε το πρόβλημα του τραυματισμού και η προετοιμασία της ήταν ολοκληρωμένη θα μπορούσε να μπει και στην οκτάδα. Συγχαρητήρια στην προπονητική ομάδα του ΑΟΡΓ Βέροιας, Μαρία Σανσαρίδου, Κική Χωματά, Βασιλική Δίντση και Μάτα Αφεντούλη που έβαλαν και αυτές το λιθαράκι τους για αυτήν την επιτυχημένη εμφάνιση. Εύχομαι να είναι υγιής , γιατί αν η Ελισάβετ είναι ¨καλά¨ έχει τις δυνατότητες να συναγωνιστεί οποιαδήποτε συναθλήτριά της.

Η επόμενη χρονιά είναι χρονιά με πολλά κίνητρα, χρονιά επιλογής για τις εθνικές ομάδες της χώρας μας. Πιστεύω ότι οφείλουμε να προσέξουμε και να βοηθήσουμε αυτή την ταλαντούχα αθλήτρια, που έφερε πολλές επιτυχίες στην πόλη μας. Η προπονητική ομάδα του συλλόγου όπως και ο Δήμος Βέροιας πρέπει να εξασφαλίσουν τις καταλληλότερες συνθήκες για την σωστή προετοιμασία της εν όψει της νέας κρίσιμης αγωνιστικής χρονιάς».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media