Oλοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Λυκείων και ΕΠΑΛ επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Με ωραίες αναμετρήσεις και καλή οργάνωση πραγματοποιήθηκε και φέτος ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το φιλοξένησε η Βέροια, μία πόλη που καλλιεργεί με συνέπεια και αγάπη το άθλημα. Ενδιαφέρθηκε από νωρίς ν’ αναλάβει τους αγώνες της μαθητικής κοινότητας και η ελληνική ομοσπονδία από την πλευρά της εξασφάλισε και φέτος τη διεξαγωγή τους προκειμένου να μη χάσουν τα παιδιά τα μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η διοργάνωση του σχολικού έτους 2016-2017 έγινε χτες και σήμερα στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο Βέροιας και αφορούσε μόνο στο απλό. Στους μαθητές κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Ιάσονας-Φίλιππος Κορδούτης από το 2ο Γ.Ε.Λ. Βούλας και στις μαθήτριες η Γεωργία Χατζάκη από το Παπαχαραλάμπειο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι καταγράφηκαν πολλές αποχές και τελικά οι συμμετοχές ήταν 51 στα αγόρια και 17 στα κορίτσια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.ttscore.io/event/5.

Το πρωτάθλημα διεξήγαγε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και υπό την αιγίδα φυσικά του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη γραμματεία ήταν η διεθνής επιδιαιτήτρια Μαρία Τσίπου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Στάθης από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., καλύφθηκε και η διαιτησία, ενώ παρείχαν βοήθεια τα τοπικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας. Από τη διοίκηση της ομοσπονδίας βρισκόταν από την Τρίτη στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Τάκης Τζόβολος.

Σήμερα ήταν παρούσα στο πρωτάθλημα η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας και πρόεδρος του Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Αναστασία Μαυρίδου και πριν από τις απονομές έκανε σύντομο χαιρετισμό. Δήλωσε ενθουσιασμένη από την πρώτη επαφή, που είχε από κοντά με την επιτραπέζια αντισφαίριση, συνεχάρη την ομοσπονδία για την πραγματοποίηση του σχολικού πρωταθλήματος και συνεχάρη και τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα. Η Αναστασία Μαυρίδου απένειμε και τα έπαθλα στις νικήτριες του απλού μαθητριών. Στους μαθητές έκανε την απονομή ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης.

Στο αγωνιστικό σκέλος έγιναν δύο φάσεις και στις δύο κατηγορίες. Πρώτα γκρουπ και μετά νοκ άουτ ματς με «μικρό» τελικό. Στους μαθητές το τελικό ταμπλό ήταν των «32», ενώ στις μαθήτριες είχε 8άδα λόγω της μικρής συμμετοχής. Στα αγόρια αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Κορδούτης, που ήταν νούμερο 2 των αγώνων. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Χριστόφορο Πανταζή, ο οποίος έκανε εξαιρετική πορεία ως νούμερο 11. Η εξέλιξη του αγώνα 11-4, 11-7 και 11-9. Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 με τον Γιώργο Πασχαλέρη να ξεπερνά τον Φώτη Αρβανίτη στα πέντε σετ (11-9, 11-8, 5-11, 8-11, 11-6).

Στις μαθήτριες κυριάρχησε η Χατζάκη, που ήταν και 1ο φαβορί. Στον τελικό η αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού επιβλήθηκε της Κωνσταντίνας Παντερή με 3-0 σετ (11-5, 11-7, 11-5). Η Παντερή ήταν νούμερο 2 των αγώνων. Στα τρία σετ κρίθηκε και ο «μικρός» τελικός. Νικήτρια η Θεοδώρα Ζήσου έναντι της Ευαγγελίας Κασνάκη (11-4, 11-8, 11-9).

Οι νικητές και οι νικήτριες
ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ
1. Ιάσονας-Φίλιππος Κορδούτης (2ο Γ.Ε.Λ. Βούλας)
2. Χριστόφορος Πανταζής (1ο Γ.Ε.Λ. Νέας Μάκρης)
3. Γιώργος Πασχαλέρης (6ο Γ.Ε.Λ. Καβάλας)
4. Φώτης Αρβανίτης (1ο Γ.Ε.Λ. Κηφισιάς)
ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ:
1. Γεωργία Χατζάκη (Παπαχαραλάμπειο)
2. Κωνσταντίνα Παντερή (1Ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου)
3. Θεοδώρα Ζήσου (6ο Γ.Ε.Λ. Καβάλας)
4. Ευαγγελία Κασνάκη (3ο Γ.Ε.Λ. Κοζάνης)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media