Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2010 14:59

Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Ημαθίας

Ν.Α.Σ.Η

Όνομα Συλλόγου Ν.Α.Σ.Η
Διεύθυνση Ναυταθλητικό Κέντρο
ΝΑΥΤΙΛΟΣ
Tηλέφωνο 23310 - 68108
Φαξ 23310 - 68108
Ε-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνος

Μετά από χρόνια προσπαθειών, και για να καλυφθεί ένα πραγματικό κενό που για δεκαετίες υπήρχε στην καλλιέργεια των αθλημάτων του υγρού στίβου, το έτος 2004 ιδρύεται στη Βέροια ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Ημαθίας.

Είναι η περίοδος που η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, στην Ελλάδα, έχει περάσει σε μία νέα διάσταση, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες από την επανίδρυσή του θεσμού. Ο αθλητισμός πια έχει μπει σε μία νέα πορεία ανάπτυξης, σε διάφορες επαρχιακές πόλεις φιλοξενούνται αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων, συχνά άγνωστα μέχρι τότε.

Σε αυτό το περιβάλλον συστήνεται, τον Απρίλιο του 2004, το αθλητικό σωματείο «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ» με έδρα τη Βέροια. Ο Ν.Α.Σ.Η. ξεκινά τις δραστηριότητές του δυναμικά και με μακροχρόνιους ορίζοντες, θέλοντας να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο στη συστηματική κοινωνική δραστηριότητα που λέγεται αθλητισμός, να συμβάλει με τον τρόπο του στην επιστημονική γνώση και στην καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας ώστε να αναδείξει τον αθλητισμό σε κύριο εκφραστή της προσπάθειας για τη βελτίωση της ζωής των αθλουμένων παιδιών και μελών του.

Πρωταρχικός σκοπός του Ν.Α.Σ.Η. είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη του συνόλου των υδάτινων – όπως αυτά αποκαλούνται – αθλημάτων. Ειδικότερα, καταστατικά οριζόμενος σκοπός του αθλητικού σωματείου είναι «…η με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο επαφή των μελών του και των αθλητών του με το θαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και η προστασία του ενάλιου πλούτου από κάθε ρύπανση, η προστασία, η διάδοση, η εκλαΐκευση και η προαγωγή των ναυτικών, εν γένει, αθλημάτων και η διαφύλαξη της φυσικής ομορφιάς των ακρογιαλιών μας».

Ο Ν.Α.Σ.Η. ξεκινάει τον Ιούνιο του 2004 τις δραστηριότητες του με το καλοκαιρινό πρόγραμμα κολύμβησης σε θερινή πισίνα της Βέροιας, ενώ το Νοέμβριο του 2004 γίνεται και μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ). Τον πρώτο, κιόλας, χρόνο της δράσης του ο σύλλογος αποκτά 148 μέλη, αριθμός πραγματικά πολύ υψηλός, που δείχνει ότι ο κόσμος της Ημαθίας όχι μόνο αποδέχθηκε αυτό το νέο εγχείρημα, αλλά αποτελεί και δυναμικό συμπαραστάτη.

Τα πρώτα χρόνια δράσης του συλλόγου αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολα λόγω έλλειψης χώρων άθλησης των τμημάτων εκμάθησης. Οι προπονήσεις περιορίζονται αναγκαστικά κατά τη διάρκεια των θερινών μόνο μηνών σε κολυμβητήρια, κολυμβητικές δεξαμενές ή πισίνες ξενοδοχείων, εκτός της πόλης της Βέροιας, ακόμη κι εκτός Νομού, με υπεράνθρωπες συχνά προσπάθειες τόσο των μελών του Ν.Α.Σ.Η. όσο και των οικογενειών των αθλητών, που ακούραστα συμπαρίστανται σε όλες τις προσπάθειες του Ν.Α.Σ.Η.

Σήμερα ο Ν.Α.Σ.Η. είναι μέλος της ΚΟΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ καθώς και της ΕΟΥΔΑΑΤΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας και Τεχικής Κολύμβησης).

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου λειτουργούν τα εξής τμήματα:

1. Τμήμα Κολύμβησης,
2. Τμήμα Υδατοσφαίρισης,
3. Τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης,
4. Τμήμα Κανόε-Καγιάκ,
5. Τμήμα Αυτόνομης Κατάδυσης,
6. Τμήμα Ελεύθερης Κατάδυσης,
7. Τμήμα Υποβρύχιας Σκοποβολής

Το διοικητικό συμβούλιο του Ν.Α.Σ.Η. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κρύπας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Κάκαρης Γεώργιος
Γραμματέας: Μπεσικιάρης Γρηγόριος
Ταμίας: Μαυροματίδης Γεώργιος
Μέλος: Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος

Διαβάστηκε 2284 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λήψεις Webcam Frontpage »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media