Στο Λουτράκι το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος!

Ακόμη μία διεθνή διοργάνωση προσθέτει στο καλεντάρι του ο όμιλος SPORTCAMP , καθότι στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού του Κέντρου θα διεξαχθεί το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος! Από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2017, 120 αθλητές και συνοδοί από 6 Ευρωπαϊκές χώρες θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες:

Εφήβων – Νεανίδων 15 – 17 ετών
Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών 18 – 20 ετών
Ανδρών – Γυναικών 21+ ετών και άνω

Στα αγωνίσματα :

«ΑΓΩΝ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ» (από 15 ετών), «ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ» (από 15 ετών), «ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ» (από 15 ετών), «ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ» (από 15 ετών), «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ» (από 18 ετών), «ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΩΝ» (από 18 ετών).

Το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος. Το Παγκράτιο Άθλημα είναι ένα από τα αρχαιότερα Ελληνικά αθλήματα με αναφορές σε αρχαία κείμενα που χρονολογούνται από το 12ο αιώνα π.χ. ενώ ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα, το Παγκράτιο Άθλημα κατατάσσεται στις Πολεμικές Τέχνες με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αριθμεί ήδη 28 κράτη-μέλη ενώ γίνεται προσπάθεια το άθλημα να ενταχθεί στους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι η δεύτερη φορά που μία επίσημη, διεθνής διοργάνωση του Παγκράτιου Αθλήματος πραγματοποιείται στο Λουτράκι από το SPORTCAMP, που διαθέτει πλήρεις εγκαταστάσεις και μεγάλη εμπειρία στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων Πολεμικών Τεχνών. Επιπρόσθετα, η εγγύτητα του Λουτρακίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και η γενικότερη ανάδειξη του προορισμού ως αθλοτουριστικού αποτελούν εχέγγυα για μια ακόμη ιδιαίτερα επιτυχημένη, επίσημη διοργάνωση.

Αθλητές από Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Ρωσία, Ιταλία και Βέλγιο θα συμμετάσχουν στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παγκρατίου Αθλήματος, στην επίσημη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών που στοχεύει να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο των διοργανώσεων του αθλήματος στο διεθνές στερέωμα. Στα πλαίσια του πρωταθλήματος, αθλητές και συνοδοί στον ελεύθερο χρόνο τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δήμο Λουτρακίου, Π.-Αγ.Θ. και να επισκεφθούν τα σημαντικότερα αξιοθέατά του.

Το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γήπεδο του SPORTCAMP και θα είναι ανοικτό για το κοινό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media