Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ

Με αφορμή την ενορχηστρωμένη και βάσει σχεδίου συκοφαντική εκστρατεία που λαμβάνει χώρα στα Μ Μ Ε τις τελευταίες ημέρες εναντίον του αθλήματος, της ομοσπονδίας και συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. της και επειδή η ζημία που προκαλείται στο άθλημα, στους συλλόγους και προπάντων στους αθλητές του καράτε από τις συκοφαντίες αυτές είναι μεγάλη, η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) επιθυμεί προς αποκατάσταση της αλήθειας, που βαναύσως πλήττεται και διαστρεβλώνεται με αίολα επιχειρήματα κενού περιεχομένου, να δηλώσει σχετικά με τις καταγγελίες για «διασπάθιση» δήθεν κρατικών επιχορηγήσεων τα εξής:

(α) η ΕΛ.Ο.Κ δεν επιχορηγείται ούτε με ένα ευρώ από το δημόσιο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) από το 2012 και έπειτα, ενώ λειτουργεί αποκλειστικά με ιδίους πόρους,
(β) οι οικονομικοί απολογισμοί της ΕΛ.Ο.Κ εγκρίνονται με ευρείες πλειοψηφίες στις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων - μελών της, όπου το Δ.Σ. λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της οικονομικής διαχείρισης,
(γ) η ΕΛ.Ο.Κ διεξάγει τακτικούς ελέγχους κίνησης και συμφωνίας των ταμειακών της διαθεσίμων από Ορκωτούς Λογιστές με γνώμονα την διαφάνεια και την ορθή απεικόνιση των οικονομικών της στοιχείων,
(δ) η ΕΛ.Ο.Κ έχει δεχθεί έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αναφοράς – καταγγελίας με παρόμοιο περιεχόμενο ενός εκ των δήθεν καταγγελλόντων, και το πόρισμα της αρμόδιας Δ Ο Υ σχετικά με την ορθή τήρηση των βιβλίων και την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων έχει κοινοποιηθεί στην Γ.Γ.Α.

Αποτελεί πλέον μονόδρομο για την Διοίκηση της ομοσπονδίας η προσφυγή στην Δικαιοσύνη και εκεί θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι συκοφάντες, αλλά και κάθε τρίτος εμπλεκόμενος ή αναπαραγωγέας ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης μηνύσεων και αγωγών κατά παντός υπευθύνου και κατά των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων.
Ταυτόχρονα παραπέμπει όλους τους υπαίτιους για την δυσφήμιση του αθλήματος στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για όσα προβλέπονται από το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό της ομοσπονδίας. 

Η Διοίκηση της ΕΛ.Ο.Κ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα σε όσους βάσει σχεδίου δρουν με σκοπό την άλωση της ομοσπονδίας για ιδιοτελείς λόγους μέσω ανυπόστατων καταγγελιών, σε συνεργασία με εκβιαστές, επαγγελματίες ψευδομάρτυρες και συκοφάντες που απασχολούν την δικαιοσύνη για σοβαρά αδικήματα, μερικούς μόνο μήνες μετά τις εκλογές όπου με συντριπτική πλειοψηφία αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ότι θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο την φήμη και το κύρος του ολυμπιακού αθλήματος του καράτε καθώς και όλα τα μέλη της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media