Χέρι-Χέρι «ΗΜΑΘΙΩΝ» και «Πρωτοβουλία» (vid)

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» (Ανοίξεως 19) με αφορμή την συνέχιση της συνεργασίας του συλλόγου Παγκρατίου αθλήματος «ΗΜΑΘΙΩΝ» και του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος.

Κύριος στόχος των εμπλεκομένων η διάδοση του Παγκρατίου αθλήματος αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση των παιδιών της «Πρωτοβουλίας» με το άθλημα και η ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία.  Για το λόγο αυτό το πρωί της Παρασκευής οι υπεύθυνοι του «ΗΜΑΘΙΩΝ» και της Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν στη Βεργίνα, το σπίτι που φιλοξενούνται, τα παιδιά της «Πρωτοβουλίας» και έδειξαν τι εστί Παγκράτιο. Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν για το παγκράτιο συμμετείχαν και σε μια μικρή επίδειξη, έγινε μάθημα αυτοάμυνας στα στελέχη του οργανισμού ενώ ο διατροφολόγος κος Παύλου ανέλυσε ζητήματα διατροφής.

Στο πάνελ κάθισαν ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» κος Τέλης Σιδηρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου αθλήματος κος Παναγιώτης Κανελόπουλος, η κα Αγάπη Δημητριάδου Γραμματέας του «ΗΜΑΘΙΩΝ», ο κος Κωνσταντινόπολος Βασίλης ταμίας του «ΗΜΑΘΙΩΝ», ο κος Βασίλης Παπαδόπουλος προπονητής και ο κος Κωνσταντίνος Παύλου καθηγητής διατροφολογίας.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» κος Σιδηρόπουλος Τέλης ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του συλλόγου «ΗΜΑΘΙΩΝ» αλλά και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου για την στήριξη. «Η συνεργασία μας με τον ΗΜΑΘΙΩΝ έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια με την αφιέρωση του γύρου της λίμνης του Αλιάκμονα στην Πρωτοβουλία και στα παιδιά της. Με το πέρασμα του χρόνου η σχέση αυτή ενδυναμώθηκε με αποκορύφωμα τη σημερινή επίσκεψη και την σημερινή εκδήλωση. Οι συνεργασίες αυτές βοηθούν τα παιδιά της «Πρωτοβουλίας» να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό περιβάλλον ώστε αργότερα να εξελιχθούνε από πληγωμένα μικρά πλάσματα σε υπεύθυνους αξιοπρεπείς και χρήσιμους πολίτες. Πριν λίγες ημέρες είχαμε την χαρά να ανακοινώσουμε την επιτυχία του αθλητή του «ΗΜΑΘΙΩΝ» και παιδιού μας, Γιώργου, στους Παγκόσμιους αγώνες Παγκρατίου που έγιναν στην Ιταλία. Ενός παιδιού που μεταμορφώθηκε στα χέρια μας και συνεχίζει να μεταμορφώνεται με την βοήθεια του προπονητή κου Παπαδόπουλου Βασίλη»

Στην συνέχεια ο κος Κωνσταντινόπουλος εξήρε το έργο των ανθρώπων της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» και συνέχισε λέγοντας «Σήμερα έγινε μια μικρή επίδειξη στα παιδιά της Πρωτοβουλίας για το άθλημα του Παγκρατίου και είδαμε με τι χαρά και ικανοποίηση δέχθηκαν τα παιδιά αυτά την εκδήλωση.  Υποσχόμαστε ότι αυτή η συνεργασία θα έχει συνέχεια και θα προσφέρουμε τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή που κάνουν οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας. Μας έχει ζητηθεί να δημιουργηθεί τμήμα Παγκρατίου αθλήματος στη Βεργίνα και είμαστε θετικοί στη σκέψη αυτή. Σκοπός μας είναι η εύρεση κάποιο χώρου ώστε όλα τα παιδιά να έρθουν κοντά στο άθλημα.  »

Ο κος Κανελόπουλος : «Θέλω να συγχαρώ το σωματείο της Βέροιας «ΗΜΑΘΙΩΝ», που αποτελεί από τα πιο βασικά σωματεία της Ομοσπονδίας για δυο λόγους. Πρώτον γιατί έχει ένα πολύ καλό προπονητή αναγνωρισμένης αξίας στις πολεμικές τέχνες και δεύτερον έχει ένα πολύ καλό διοικητικό συμβούλιο το οποίο βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Ομοσπονδία όχι μόνο με την τωρινή προεδρία του κου Λαδόπουλου αλλά και με τις προηγούμενες που σιγά σιγά έχτισαν αυτή τη συνεργασία. Η συνεργασία με την «Πρωτοβουλία» είναι παρά πολύ σημαντική και εκφράζει τις προθέσεις που έχει η Ομοσπονδία σχετικά με όλα τα ελληνόπουλα αλλά ειδικά με  τα παιδιά της «Πρωτοβουλίας». Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που μας δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστούμε με την «Πρωτοβουλία» και να βοηθήσουμε σε επίπεδο αθλητικό, ψυχολογικό και διατροφικό. Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι για τον Γιώργο που κατάφερε και βρέθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ανεξάρτητα από τα μετάλλια που κατέκτησε μας ενδιαφέρει η συμμετοχή του Γιώργου, η ένταξη του και αυτό δείχνει την πολύ καλή δουλειά του προπονητή αλλά και της «Πρωτοβουλίας» και αυτό εύχομαι και στα υπόλοιπα παιδιά. Σε ότι αφορά τις δράσεις της Ομοσπονδίας Παγκρατίου αυτές θα είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Λακωνία και συγκεκριμένα στον Δήμο Ευρώτα χωρίς να έχει γίνει γνωστό η ημερομηνία, ένα Παγκόσμιο σεμινάριο στην Κατερίνη υπό την αιγίδα του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, το οποίο βοηθάει στην διάδοση του Παγκρατίου στην Ομογένεια και το 2018 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μόσχα. Κλείνοντας θέλω να τονίσω την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος Βέροιας για την διάδοση του Παγκρατίου. »

Ο κος Παύλου ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του έγινε και δήλωσε κατάπληκτος από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών της «Πρωτουβουλίας». «Άλλα περίμενα να δώ και άλλα είδα. Προσπάθησα να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια που γίνεται και επεσήμανα τρία πράγματα τα οποία είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα ενός νέου παιδιού, η συνεχής κίνηση, σημάδι ζωής, η σωστή διατροφική υποστήριξη και ένα υγειές περιβάλλον μέσα στο οποίο το παιδί θα αναπτυχθεί, θα μεγαλουργήσει και θα προσφέρει κάτι θετικό στην κοινωνία.»

Ο προπονητής Βασίλης Παπαδόπουλοςε είπε : «Θέλω να ευχαριστήσω την Πρωτοβουλία που μου εμπιστεύεται τα παιδιά και κάνω το καλύτερο δυνατό γι’ αυτά. Κύριος στόχος είναι η ένταξη των παιδιών και παράλληλα να γίνουν καλοί αθλητές, να διακριθούν και να μπορέσουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο, αυτογνωσία όλα αυτά δηλαδή που προσφέρει το άθλημα του Παγκρατίου»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Share this article

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media