Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 08:56

Ποδηλατοπορεία στην Βέροια

Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής Ευρωπαϊκής «ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ & το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ διοργανώνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, προκειμένου «να εξοικειωθούν οι ποδηλάτες με την πόλη και η πόλη με τους ποδηλάτες».

Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 9.30πμ για την εγγραφή τους.   Η έναρξη θα γίνει στις 10.00πμ από την Πλατεία Δημαρχείου με καθοδική πορεία στην οδό Μητροπόλεως-Ελιάς-στροφή (ΑΡ) Ανοίξεως - στροφή (ΑΡ) Βενιζέλου- πλ. Αγ. Αντωνίου- άνοδος Κεντρικής-Πλατεία Δικαστηρίων- Μητροπόλεως – Ελιάς- Ανοίξεως προς Πιερίων- στροφή προς LIDL- Ποδηλατολωρίδα- χωριό Άμμος - Φράγμα Αλιάκμονα- γύρος Τεχνητής Λίμνης με επιστροφή από ποδηλατολωρίδα, Πιερίων, Πάρκο Ελιάς, Μητροπόλεως, και τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου.   Εκεί θα κατατεθεί από εκπροσώπους του ΠΟΠΕΣΥ και του Ανθρώπινου Δυναμικού, με συνυπογραφή όλων των συμμετεχόντων ποδηλατών και πολιτών αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας προκειμένου να ληφθεί μέριμνα από την κυκλοφοριακή μελέτη που πρόκειται να εκπονηθεί για την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη.  

Επίσης να συντηρηθεί η υφιστάμενη ποδηλατολωρίδα (από το Lidl ως το Φράγμα Αλιάκμονα) και να μονοδρομηθεί η διαδρομή, ώστε να ενωθεί η Βέροια με την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, που αποτελεί πραγματική «όαση» και ιδανικό μέρος για μαζικό αθλητισμό, χωρίς τους κινδύνους που εγκυμονεί σήμερα η διαδρομή και αποτρέπουν την προσέλευση μεγάλου αριθμού ποδηλατών.

Επίσης να τοποθετηθούν μεταλλικές θέσεις για στάθμευση ποδηλάτων στο κέντρο και τους πεζοδρόμους της Βέροιας, με αρχική εγκατάσταση συμβολικά στην πλατεία Δημαρχείου.  Η ποδηλατική διαδρομή είναι περίπου 25 χλμ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 με 2,5 ώρες. Τονίζουμε ότι δεν θα βραβευθεί η διάκριση, αλλά η συμμετοχή των αθλητών με κλήρωση δώρων από καταστήματα ποδηλάτου.

 

 

Διαβάστηκε 8974 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media