Το πρόγραμμα της τελικής φάσης του σχολικού πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης

Η τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης  Ελλάδας - Κύπρου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαϊου στα γήπεδα του Δ.Α.Κ "Δημήτριος Βικέλας" και κλειστό γυμναστήριο "Φιλίππειο" στην πόλη της Βέροιας. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι για τα αγόρια το 1ο ΓΕΛ Βέροιας, το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας, το 2ο ΓΕΛ Άργους, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και GRAMMAR SCHOOL NICOSIA ενώ για τα κορίτσια το 2ο ΓΕΛ Νάουσας, το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας, το 2ο ΓΕΛ Καματερού, το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και το Λύκειο ΑΠ. ΒΑΡΝΑΒΑ Στροβόλου.

 

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το tvlink.gr (σε livestreaming) και θα μπορείτε να την δείτε και μέσα από το Sportorama.gr

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 - ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

8:50 Προσέλευση ομάδων
9:00 Τελετή έναρξης - Παρέλαση ομάδων
9:05 Όρκος αθλητών-τριών
9:10 Χαιρετισμοί επισήμων
9:20 Συμμετοχή  Μουσικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας 
9:20 Παραδοσιακοί χοροί
9:50 Λήξη τελετής έναρξης

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

10:45 1ος ημιτελικός αγοριών (live)
12:15 2ος ημιτελικός αγοριών (live)

ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

11:00 1ος ημιτελικός κοριτσιών
12:30 2ος ημιτελικός κοριτσιών

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

17:00 Προαιρετική επίσκεψη

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 - ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

09:30 Μικρός τελικός κοριτσιών

11:00 Μικρός τελικός αγοριών

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

09:45  Τελικός κοριτσιών (live)

11:15 Τελικός αγοριών (live)

13:00 Τελετή λήξης - απονομές (live)

Αναστασία E. Μαυρίδου (Διευθύντρια ΔΔΕ Ημαθίας) : "Με χαρά φιλοξενούμε την τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης  στην πόλη της Βέροιας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης αφού το άθλημα της Χειροσφαίρισης είναι το αγαπημένο άθλημα του τόπου μας, έχει μακρόχρονη παράδοση και οι ομάδες μας με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους μας χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις και πολλή υπερηφάνεια. Ο σχολικός αθλητισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο να αγωνιστούν με τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, αρχές που γεννήθηκαν και καλλιεργήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Δίνει τη χαρά της διάκρισης που ανταμείβει τη σκληρή και συστηματική δουλειά αλλά και τη χαρά της συμμετοχής. Γι αυτό με ενθουσιασμό στηρίζουμε τα σχολικά πρωταθλήματα και εργαζόμαστε για την επιτυχία τους. Θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα φυσικής αγωγής της ΔΕ. Ημαθίας, οι οποίοι με θέρμη, γνώση και εμπειρία δούλεψαν για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή μας αθλητικού γεγονότος. Ευχαριστίες απευθύνω, επίσης, στο Δήμο της Βέροιας που είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης μας σε όλες μας τις πρωτοβουλίες, στην ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας, στους χορηγούς μας και σε όλους όσους μας πρόσφεραν τη βοήθειά τους.  Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες με την ευχή οι αποστολές να έχουν ευχάριστη διαμονή και να αποχωρήσουν από την πόλη της Βέροιας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας) :  "Με ιδιαίτερα χαρά υποδεχόμαστε στη Βέροια τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Η διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και την τοπική κοινωνία και θα ήθελα με το μήνυμά μου να καλωσορίσω όλους τους αθλητές και τις αποστολές που συμμετέχουν σε αυτήν. Οι σχολικοί αγώνες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές να υπηρετήσουν τα αθλητικά ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και να καλλιεργήσουν αξίες όπως είναι η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της αυτοπειθαρχίας και του σεβασμού προς τον αντίπαλο που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην περαιτέρω πορεία της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ζωής. Είναι γνωστό ότι ο πρωταθλητισμός και οι αθλητικές διακρίσεις δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Απαιτούν αφοσίωση στον στόχο, ατέλειωτες ώρες προπόνησης, χρόνο, χρήμα και θυσίες στην προσωπική και κοινωνική ζωή των αθλητών. Ο αθλητισμός είναι όμως πάνω από όλα άσκηση και η άσκηση οξύνει το πνεύμα και ενδυναμώνει το σώμα, προάγοντας το «ευ ζειν» και την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής. Η πόλη μας, η Βέροια, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα της χειροσφαίρισης με σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε σχολικό όσο και διασυλλογικό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί συνηθίζουν να την αποκαλούν ως «πρωτεύουσα του χάντμπολ» στην Ελλάδα. Η αγάπη της πόλης μας για τη χειροσφαίριση αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία της διοργάνωσης και είμαι βέβαιος πως οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μια πραγματικά φιλόξενη και αθλητική ατμόσφαιρα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!"

Κωνσταντίνος Μπουζιώτας (Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής): "Οι σχολικοί αγώνες στο πλαίσιο του  “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας συμβάλουν στη διάχυση του πνεύματος αυτού σε όλες τις αθλητικές και, κατ’ επέκταση, κοινωνικές δραστηριότητες. Η χειροσφαίριση, ως ομαδικό άθλημα, μεταξύ άλλων,  αναπτύσσει και τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και την ομαδικότητα, αρετές που είναι απαραίτητες για την επίτευξη του κοινού στόχου. Η χαρά της επιτυχίας αλλά και αυτός καθ’ αυτός ο αγώνας ενισχύουν την πεποίθηση ότι το άτομο είναι μέρος του όλου και όχι το όλον.  Με αυτές τις σκέψεις και αυτά τα αισθήματα χαιρετίζω την ομαλή και άψογα οργανωμένη Τελική Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης Μαθητών – Μαθητριών Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου. Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της οργανωτής επιτροπής και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους αγώνες αυτούς που εμφορούνται από το “ευ αγωνίζεσθαι”, θεμελιακό στοιχείο το οποίο και θα διατηρήσουν και στο μέλλον."

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media