Επιστολή αθλητών σε ΠΣΑΚ - ΕΟK

Προς Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.  Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε και μέλη του ΔΣ, Βιώνουμε μια εποχή πρωτόγνωρων καταστάσεων και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και πρέπει να βγούμε αλώβητοι. Η εμφάνιση του COVID-19 έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας και το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας όσο και σε επαγγελματικό, καθώς πολλοί κλάδοι επηρεάστηκαν αρνητικά.

 

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και το lockdown λόγω της πανδημίας έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. Όπως όλοι γνωρίζουμε η μεταγραφική περίοδος που προηγήθηκε ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς προερχόμασταν από μία σεζόν που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα. Τα σωματεία εν μέσω φημών για επικείμενο lockdown -που εν τέλει επιβεβαιώθηκαν- κινήθηκαν πολύ επιφυλακτικά, ενώ παράλληλα έπρεπε να αναζητήσουν οικονομικούς πόρους εν μέσω αυτής της οικονομικής λαίλαπας που «χτυπάει» τους περισσότερους κλάδους. Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο αρκετοί αθλητές δεν κατέστη δυνατό να προλάβουν τη διορία των μεταγραφών.

Δυστυχώς, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι προσθήκες παικτών γίνονται ελεύθερα, στην Ελλάδα από τις 30 Σεπτεμβρίου οι μεταγραφές έχουν κλείσει παρασύροντας στην ανεργία και στον οικονομικό «στραγγαλισμό» αθλητών που ζουν από αυτό το άθλημα και έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες παλεύοντας μέσα στα γήπεδα. Την στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν ομάδες που βρήκαν το οικονομικό απόθεμα για να δώσουν δουλειά σε ακόμα έναν αθλητή και να στηρίξουν ακόμα μία οικογένεια, εμείς μένουμε «εγκλωβισμένοι» στα γρανάζια μίας παράλογης σύντομης διορίας μεταγραφών. Το γιατί συμβαίνει αυτό, το γνωρίζει μόνο η Ομοσπονδία μας, όμως το να το αποδεχόμαστε αγόγγυστα και συγκαταβατικά υποδηλώνει αδυναμία και έλλειψη προσωπικότητας που δεν μας αρμόζει.

Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού, κ. Αυγενάκη, ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει η Α1 και η Α2 για τη φετινή σεζόν να μην έχουν διορία για μεταγραφές, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες επιβάλλεται να ανοίξει εκ νέου κάποιο μεταγραφικό παράθυρο. Σε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και οικονομική δυσπραγία ας δείξουμε ευελιξία κι ας μην αποκλείουμε αθλητές μένοντας «αγκυλωμένοι» σε κανονισμούς μίας άλλης εποχής και μίας άλλης Ελλάδας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον Σύνδεσμό μας και ξέρουμε ότι θα πράξει τα δέοντα για να μας βοηθήσει να πάρουμε το αυτονόητο: την ευκαιρία να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Βοηθήστε μας να παίξουμε μπάσκετ. Οι μεταγραφές ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα. Για εμάς, αλλά και για όλους τους καλαθοσφαιριστές που είναι χωρίς ομάδα.

Με εκτίμηση,

Οι αθλητές

Αλέξανδρος Σιγκούνας

Διονύσης Καραμπάτσος

Βαγγέλης Κεχρής

Χρήστος Κώστας

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media