Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η λειτουργία των δημοτικών ποδήλατων

Τοποθετήθηκαν στις αφετηρίες τους (Πλατεία Ωρολογίου, Πλατεία Ελιάς, Πάρκο Αγίων Αναργύρων και Πλατεία Κόρακα) τα δημοτικά ποδήλατα της Βέροιας. Για να μπορέσει κάποιος να τα χρησιμοποιήσει, θα πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση σε ένα από τα συνεργαζόμενα κεντρικά καταστήματα (αναμένεται να ανακοινωθούν τα καταστήματα) και να λάβει την κάρτα χρήσης.

 

Η κάρτα χρήσης θα "φορτώνεται" ηλεκτρονικά με χρήματα για να μπορεί ο χρήστης να κάνει χρήση του δημοτικού ποδηλάτου. Το κόστος χρήσης έχει ως εξής: Η πρώτη μισή ώρα είναι δωρεάν ενώ από εκεί και μετά ο χρήστης χρεώνεται 0,30€ για κάθε μισάωρο χρήσης.

Επίσης, ο δήμος έχει συμβληθεί με εταιρεία η οποία θα συντηρεί τα ποδήλατα αλλά και θα φροντίζει να βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς. Επίσης θα αναλάβει την ηλεκτρονική ενημέρωση του κοινού. Σε ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για την χρήση των ποδηλάτων.

"Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει και θα προσαρμοστούμε ανάλογα σε ότι χρειαστεί" σχολίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βέροιας Αλέκος Τσαχουρίδης.

Πηγή : pliroforiodotis.gr

Share this article