Το 2ο & 3ο Lepanto Cross Country στη Ναύπακτο

Δύο μοναδικές ποδηλατικές διοργανώσεις, διεθνούς επιπέδου, που θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα  γεγονότα της Ελληνικής ποδηλασίας βουνού, με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από το εξωτερικό, θα διεξαχθούν στην πόλη της Ναυπάκτου περιφερειακά του Κάστρου, στις 19 και 20 Μαΐου  2018. Πρόκειται για τους «2nd & 3rd Lepanto Cross Country bike UCI XCO C2 races» συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της πόλης  της Ναυπάκτου διεθνώς και του  διεθνούς brand LEPANTO.

Μια διεθνή διοργάνωση που έρχεται ως συνέχεια μιας διετίας γεμάτης πετυχημένων διοργανώσεων ποδηλασίας βουνού στη Ναύπακτο. Εκεί όπου έγιναν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 και 2017 και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2017. Το «2nd & 3rd Lepanto Cross Country bike UCI XCO races» κατηγορίας 2, Ολυμπιακής μορφής, είναι μια συνδιοργάνωση της ΜΚΟ «Πράσινο +Μπλε» και του Δήμου Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΠ).

«Είναι η συνέχεια της προσπάθειας του φορέα μας και του Δήμου Ναυπακτίας,  που ξεκίνησε εδώ και 8 χρόνια, με στόχο να καταστήσουμε την περιοχή τόπο εναλλακτικού αθλητικού ποδηλατικού τουρισμού…», δήλωσε ο υπεύθυνος του φορέα «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης και συμπλήρωσε «…μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει, χωρίς υπερβολή, η περιοχή μας να έχει γίνει γνωστή για τους ποδηλατικούς αγώνες που έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Θα συνεχίσουμε και τον Αύγουστο με την αναβάθμιση των αγώνων ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας, ενισχύοντας και γνωστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ορεινό όγκο του Δήμου Ναυπακτίας»

Ήδη το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τους δύο διεθνείς αγώνες του Μαΐου και έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές, αλλά και πολλά από τα σημαντικά ονόματα διεθνώς. Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι οι πρώτοι στο καλεντάρι της UCI και ξεκινάει να μετρούν οι βαθμοί που θα οδηγήσουν τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media