Η πρώτη φάση της δράσης «ΟΙΚΟ–ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Αγ. Βαρβάρας, η πρώτη από μία σειρά δράσεων με τον τίτλο «ΟΙΚΟ–ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ» που αναλαμβάνει το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας σε συνεργασία με την InterSOS και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η δράση αφορούσε εκπαίδευση και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου στους πρόσφυγες, από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή ποδηλασίας Κώστα Σταμούλη (γνωστό πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας και μέλος του Δ.Σ. του ΑΝ.ΔΥ.).

Συγκεκριμένα, η δράση περιελάμβανε γνωριμία των προσφύγων με τους εθελοντές, μέλη του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και πολίτες της Βέροιας, σεμινάριο σωστής και ασφαλούς οδήγησης με ποδήλατο, αξιολόγηση των δεξιοτήτων ισορροπίας και της φυσικής κατάστασης των συμμετεχόντων και εξάσκηση με ποδήλατο εντός των εγκαταστάσεων του Κέντρου Φιλοξενίας.

Στη δράση συμμετείχαν 30 πρόσφυγες και 15 εθελοντές από τη Βέροια, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της InterSOS, οι οποίοι διευκόλυναν την επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων με μετάφραση στην αγγλική και αραβική γλώσσα. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες συμμετείχαν με ενδιαφέρον και διάθεση για παιχνίδι, με χαμόγελα και πειράγματα, ενώ στο τέλος αξιολόγησαν την πρώτη αυτή εμπειρία τους πολύ θετικά, με σημειώματα που έγραψαν και κόλλησαν σε «πίνακα εντυπώσεων».

Η επόμενη δράση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016 και θα αφορά διαδρομή με ποδήλατο στη λίμνη Αλιάκμονα. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ποδηλατικές δράσεις, είτε ως εθελοντές είτε ως ποδηλάτες, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο   E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των δράσεων Κώστα Σταμούλη στο 6977 922421.

Όλοι οι συμμετέχοντες, πρόσφυγες και εθελοντές, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν απαραίτητα κράνος και καλή φυσική κατάσταση  και θα συμμετέχουν στη δράση με δική τους ευθύνη.

Πηγή : inveria.gr

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.